Šola v naravi – Cerkno

Prvi dan smo se nastanili v domu CŠOD, se preizkusili v plavanju in se porazdelili po skupinah. Iskali smo skrite lokacije na fotolovu ter se podali na nočni pohod nad mestom Cerkno. Spoznali smo legendo o nekdanjem gradu ter se vrnili skozi mesto nazaj do doma. 

Drugi dan šole v naravi smo izboljševali plavalne tehnike, skok na glavo in med seboj štafetno tekmovali. Izdelali smo tudi plakat o plavanju. Po kosilu smo se podali v gozd, kjer smo po skupinah postavljali bivake. Pri tem so učenci morali preizkusiti svojo pripravljenost preživetja v naravi. Odvečno energijo so potem sprostili na košarkarskem in odbojkarskem igrišču. Spoznali smo tradicijo laufarjev v Cerknem, njihov pomen ter pomembno vlogo v lokalni skupnosti. Prijetno utrujeni smo zaključili še en aktiven dan. 

Tretji dan šole v naravi smo po zajtrku nadaljevali z intenzivnim plavanjem in izboljševanjem tehnik. Naredili smo tudi raziskavo o bolnici Franji ter njenih objektih. Pred kosilom sta nas obiskali ravnateljica ter pomočnica ravnateljice. Popoldan smo se z avtobusom odpravili v vas Šebrelje, kjer smo obiskali arheološki park Divje babe. Tam smo spoznali mnogo zanimivosti o arheoloških najdbah ter o zgodovini kraja. Ko smo se vrnili v dom, smo imeli po večerji “kino večer”. Nogometni navdušenci pa so si ogledali še tekmo lige prvakov. 

Četrti dan šole v naravi: učenci so imeli preverjanje znanja plavanja. Bili so izredno pohvaljeni s strani učiteljev. Nekateri učenci so obiskali bolnico Franjo in predstavili posamezne prostore ter njihovo funkcijo. Popoldne smo imeli naravoslovne poskuse z vodo ter tehnične delavnice izdelave mostov iz deščic. Zvečer pa so uživali še v zasluženi zabavi s plesom.

Related Images:

Dostopnost