ZLATA PENTLJICA

Mesec september je mesec zlate pentljice. V mesecu, ki je namenjen začetku novega šolskega leta in ga povezujemo z vznemirjenostjo, včasih strahom pred novimi obveznostmi in kako jih bomo zmogli, se spominjamo tudi otrok, ki so preboleli raka ali se z njihovimi posledicami še borijo.

V petek, 16. 9. se je v Festivalni dvorani na Bledu zgodil prav poseben dogodek, ki je počastil vse te mlade borce. 10 junakov je z nami delilo svoje zgodbe, vsaka je bila drugačna in unikatna. Čisto vse pa imajo skupne imenovalce: POGUM, MOČ, VZTRAJNOST, PRIJATELJSTVO, SPOŠTOVANJE, ZAUPANJE. Bilo je težko, tekle so solze. Solze sočutja in neizmernega občudovanja.

Tudi v 2. in 3. razredu smo se veliko pogovarjali o tej temi in z mislijo na Junake 3. nadstropja tudi ustvarjali. Odprli marsikatero bolečo temo in odstirali tančico skrivnosti, v katero je tema otroškega raka še vedno zavita.

Izdelki otrok 2. a in 2. b, 3. a in 3. b ter učiteljic Sabine Časar Pretnar in Nine Ošljak so jim bili zelo všeč in razdali smo čisto vse.

Več o Inštitutu Zlata pentljica si lahko preberete na: https://zlatapentljica.si/. Če zberete pogum, lahko preberete kakšno junaško zgodbo. In če zberete še več poguma, se naslednjemu srečanju lahko pridružite in junakom izkažete svojo podporo.

Učiteljica Nina

Related Images:

Dostopnost