Sodelovali na Otroškem parlamentu

V sredo, 21. aprila 2021, sta se naša učenca udeležila 31. nacionalnega Otroškega parlamenta, ki je potekal preko zoom povezave v 10 digitalnih sobah. Tjaša Purgar in Anže Kuhar sta šolo uspešno zastopala v vlogi delegata in novinarke.

Sodelovalo je preko 130 učencev, skupaj z mentorji in ostalimi gosti je bilo preko 200 udeležencev. Med govorniki so bili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič in predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik. 

Tema parlamenta Moja poklicna prihodnost se nadaljuje iz prejšnjega šolskega leta. Med obravnavanimi podtemami so bile vsebine z nazivi Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščinePoti do mojega poklicaPoklici sedanjosti in poklici prihodnostiSlovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivoVpliv Covid-19 na izbiro poklica

Mlada parlamentarca bosta ideje šolskega otroškega parlamenta in povzetek nacionalnega otroškega parlamenta delila z učenci okoliških šol na občinskem otroškem parlamentu, 20. maja 2021. Nenazadnje je pomembno, da so mladi slišani, saj soustvarjajo okolje v katerem bivajo, se šolajo, delajo … razvijajo kritično mišljenje, sposobnost konstruktivnega reševanja problemov, sodelovalnega učenja in odgovornega ravnanja. Na mladih svet stoji. 

Hvala za čudovito delo. Najlepša hvala tudi učiteljema Martini Schmitt in Niku Hlade za vso podporo in pomoč. 

Mentorica Ines Sliško

Related Images:

Dostopnost