POUK MALO DRUGAČE – V ŠOLI V ZDRUŽENEM KRALJESTVU.

Štirinajst devetošolcev in učiteljici angleščine preživlja delovni teden v Angliji.

V nedeljo smo pristali v Manchestru. Po kratkem ogledu nekaj znamenitosti in stadiona Manchester United smo odšli v Matlock Bath, kjer smo nastanjeni.

Ponedeljek smo preživeli v zgodovinskem mestu York. Tam smo se spoznavali z zgodovino Vikingov, obiskali smo arheološki muzej ter spoznali zgodovino izdelovanja čokolade v Yorku (Kit Kat, Smarties, After Eight in mnoge druge čokolade izvirajo prav od tu). Popoldan nas je vodič odpeljal skozi ozke, duhov polne ulice in nas dodobra prestrašil s svojimi zgodbicami o umorih in duhovih, ki še danes burijo domišljijo prebivalcev in obiskovalcev tega prelepega mesta. Videli smo tudi čarobno ulico Shambles, kjer so snemali filme o Harryu Potterju.

Torek preživljamo na osnovni šoli Holy Trinity v Matlock Bathu. Naši učenci se preizkušajo v poučevanju in pomoči mlajšim učencem. Skupaj z njimi se učijo angleščino, matematiko in druge predmete. Danes so spoznali nekaj angleške slovnice ter osnove matematike.

Popoldanski del pouka bodo naši učenci prevzeli vlogo učiteljev in jih naučili slovensko pravljico, pesmico, igro prstomet in nekaj o geografiji Slovenije.

  1. dan

2. dan

3. dan

Sredo in četrtek smo preživeli v šoli, kjer so se učenci priključili rednemu pouku, vsak s svojim angleškim prijateljem. Izkusili so pouk po njihovem urniku:

– 1. in 2. ura od 9h do 11h. Vsaka traja 60 min, odmora ni, učenci se samo sprehodijo do naslednje učilnice,

– 20 min odmora,

– 3. ura traja 60 min,

– po 3. uri imajo 45 min časa za kosilo,

– 4. in 5. ura trajata od 13h do 15:05., brez odmora.

Oba odmora lahko preživijo na prostem ali pa v šolski jedilnici.

V četrtek zvečer se nam je pridružila učiteljica, ki je z otroki izvedla debatni večer.

Oba dneva smo si ogledali še nekaj bližnjih krajev – Matlock, Bakewell, Chatsworth in se zapeljali še na razgledno točko.

Privoščili smo si tudi sprehod po kraju Matlock Bath, kjer smo bili nastanjeni.

Iz Anglije odhajamo polni lepih vtisov.

Related Images:

Dostopnost