Vabljeni k sodelovanju na natečaju MEDNARODNEGA DNEVA MATEMATIKE!

V letošnjem šolskem letu bo 14. marca MEDNARODNI DAN MATEMATIKE. Mednarodna matematična unija (IMU) ga organizira pod geslom: Matematika za boljši svet!

Vsi učenci matične in podružnične šole ste vabljeni k sodelovanju.


1. KAJ MORAM STORITI?

Izdelaš plakat, strip, videoposnetek, napišeš pesem … Nekaj s čimer boš na izviren in svojevrsten način prikazal/-a kako matematika izboljšuje svet. 😉

.

2. DO KDAJ IN KAM ODDAM?

Svoj izdelek slikaj in ga pošlji učiteljici za matematiko Mateji Alič na elektronski naslov: mateja.alic@oslesce.si, najkasneje do 5. marca.

Videoposnetek ali drugo večjo datoteko lahko pošlješ tudi preko WeTransfer (https://wetransfer.com).


.

3. ŠE NEKAJ POJASNIL …

Vse vaše izdelke bomo objavili na spletni strani šole. Ko se vrnemo nazaj v šolo, pa boste izdelke prinesli, da jih razstavimo še v šoli.

Med oddanimi izdelki bomo izbrali nekaj najboljših ter jih prijavili na krovni natečaj DMFA Slovenije, do 2. aprila 2021.

Najzanimivejše izdelke bo komisija DMFA Slovenije nagradila s simboličnimi nagradami in njihove avtorje in mentorje povabila na prireditev Bistroumi 2021 (upajmo, da v živo). Komisija bo pri ocenjevanju upoštevala starost udeležencev, izvirnost in matematični navdih izdelkov.

Učiteljica matematike, Mateja Alič

Več informacij je na spletni strani: https://www.idm314.org/
.

ŠE NEKAJ IDEJ ZA NAVDIHUJOČE USTVARJANJE:

Na spletni strani (https://mathigon.org/timeline)  si oglej časovnico vseh pomembnih matematikov. Lahko enega izmed njih predstaviš.

Izdelovanje iz barvnega papirja: https://mathigon.org/origami

Matematika v vsakdanjem življenju: https://betterworld.idm314.org/#

Related Images:

Dostopnost