Teden otroka 2020

Med 5. in 11. oktobrom smo obeležili TEDEN OTROKA. Letošnja tema je bila Odgovor je pogovor. Teden otroka so nekateri učenci OŠ Lesce in PŠ Begunje vzeli še kako resno.

Z mlajšimi učenci na PŠ Begunje smo se pogovarjali o tem, kaj je značilno za otroke in katere stvari otroci radi počnejo. Skoraj vse priljubljene dejavnosti smo strnili v posamezne naloge, ki smo jih izvajali tekom tedna. Tako so otroci imeli podaljšan odmor, sestavili so si svoj urnik, ki je vseboval veliko gibanja, veliko časa so preživeli zunaj v naravi, ogledali so si risanko, domov odšli brez domače naloge ter kot se za petek spodobi, prišli narobe oblečeni in divje skuštrani.

Nismo pozabili na temo omenjenega tedna in se veliko pogovarjali. Mlajši učenci so si med seboj pisali pisma o različnih tematikah. Nekateri so o sošolcih izvedeli marsikaj novega, nekateri so se česa novega naučili predvsem pa so se med seboj še bolj povezali.

Učenke 4. razreda leške osnovne šole pa ob preteklem tednu sporočajo:
V šoli smo se na temo Teden otroka veliko pogovarjali. Tudi znani Slovenci so nam v kratkih video posnetkih sporočili, kako zelo pomembno je, da spregovorimo, če nas nekaj teži. Učenci tudi sami poznamo tako stisko – največ nam namreč pomenijo dobri družinski in prijateljski odnosi, ki so v vsakdanjem življenju velikokrat na preizkušnji. Strah nas je sporov, odklanjanja, neuspehov v šoli in slabih ocen. Na srečo lahko rečemo, da imamo čudovite starše in stare starše, ki nam prisluhnejo in pomagajo, ko nam je hudo. Vsem, ki imate občutek, da ste osamljeni ali sami, učenci 4. razreda želimo, da se zaupate odrasli osebi, ki jo poznate ali pokličete na TOM telefon.

Želimo vam čim manj stisk in pristna prijateljstva!

Novinarski krožek

Related Images:

Dostopnost