Akcija PEŠBUS se nadaljuje

Zaključili smo že tretji teden in vstopamo v četrtega. “Obratuje” ena proga – od križišča Savske in Finžgarjeve ceste, z odhodom ob 7.55.

Če poznate koga, ki bi pomagal pri spremstvu učencev, prosimo, pokličite v tajništvo. Otrok je vsak dan več in za nadaljevanje organiziranega Pešbusa bi potrebovali še kakšnega prostovoljca.

Pešbus je način spremljane poti v šolo, pri katerem se učenci v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah po določenih poteh in stalnem urniku.

Skupine otrok spremljajo odrasli – najpogosteje so to starši sami, ki se izmenjujejo, lahko pa tudi drugi člani ali drugi prostovoljci. Pot v šolo peš ali s kolesom otrokom zagotavlja minimalno mero dnevne telesne aktivnosti, kar pozitivno vpliva na njihovo zdravje. Otroci na poti v šolo uživajo v družbi svojih sošolcev, postopoma spoznavajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu. Seveda je pešačenje v šolo mogoče samo, če razdalje niso predolge. Vreme pa ob primerni opremi spremljevalcev in učencev ni ovira.

17. september 2018:


Več o PEŠBUSU – klik

 

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Related Images:

Dostopnost